TomoFair Nijmegen TomoFair Amsterdam TomoFair Rotterdam

FAQ

Welke tijden is TomoFair Rotterdam geopend?

TomoFair Rotterdam is op zaterdag 22 februari 2020 van 10:00u tot 18:00u. TomoFair Rotterdam is in de Lijsterhal, lijstersingel 20, Capelle a/d IJssel.

Wat kost een kaartje?

Een ticket via de online voorverkoop kost € 2,99 tot €8,99 afhankelijk van de gekozen entreetijd en het tijdstip waarop je het ticket koopt.

Check www.TomoTickets.nl voor het bestellen van tickets.

Kinderen in een buggy, kinderwagen etc, personen in een rolstoel, scootmobiel en alle anderen die niet zelfstandig kunnen voortbewegen of zelfstandig het event kunnen bezoeken, mogen gratis naar binnen. Vanwege de zachte vloer kan het bezoek van TomoFair in een rolstoel als zeer oncomfortabel worden ervaren.

Hoe kan ik het beste naar jullie toekomen?
Wij vragen al onze bezoekers nadrukkelijk om met de trein te komen! Er is een metrostation op 2 minuten loopafstand. Je wordt letterlijk voor de deur afgezet als je uitstapt op metrostation Slotlaan (lijn C).

Voor meer informatie over bereikbaarheid: routepagina in het infomenu.

Wat kost parkeren?

Parkeren is gratis (info maart 2019) indien je parkeert bij P+R Slotlaan op twee minuten loopafstand van de locatie Lijsterhal.

Wanneer ontvang ik mijn ticket?

Alle tickets worden verstuurd direct na het bestellen. Ontvangen kan maximaal 1 uur duren. Indien je aan het einde van de dag nog steeds geen ticket hebt ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@yourticketprovider.nl met hierin het referentienummer van de betaling, dit nummer begint met REF00 gevolgd door zes cijfers. Adhv deze informatie zoeken zij de tickets terug in het systeem en versturen ze opnieuw. Stuur je mail uiterlijk 2 werkdagen vóór het event. Alle verzoeken verzonden na dit tijdstip kunnen niet meer in behandeling genomen worden. Bij spoed kun je hen ook bellen, check voor de gegevens www.yourticketprovider.nl

Indien beschikbaar is het mogelijk om kaartjes te kopen aan de dagkassa.

Let op: ALLE voorgaande edities van TomoFair Rotterdam waren uitverkocht. Het is zeer onwaarschijnlijk dat er een dagkassa zal zijn. Koop je tickets online!

Ik heb teveel tickets ontvangen?

In zeer zeldzame gevallen kan het zijn dat ons ticketsysteem één of enkele tickets te veel stuurt. Als je zo’n geluksvogel bent: het ticket werkt en je mag deze houden en gebruiken om iemand extra mee te nemen.

Ik heb een verkeerd/ niet werkend / oud mail adres opgegeven. Ik heb een typfout gemaakt bij het opgeven van mijn mailadres.

Neem contact op met www.yourticketprovider.nl uiterlijk 48 uur voor het event, niet later. Zij lossen dit voor je op.

Wat kost het eten en drinken op het foodcourt?

Tijdens TomoFair zijn er diverse aanbieders die Japanse hapjes en drankjes verkopen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om “gewoon” te eten.

We proberen de prijzen zo laag als mogelijk te houden, zodat iedereen zoveel als mogelijk kan proberen. Alle catering wordt aangeboden door derde partijen en stichting Tomo heeft geen invloed op de prijzen. Op dit moment zijn er nog geen prijzen bekend, maar houd rekening met ongeveer 2 tot 5 euro per portie, afhankelijk van het gerecht en de hoeveelheid.

Ik wil graag kinderen meenemen naar TomoFair. Vanaf welke leeftijd dien ik een ticket te bestellen?
Kind in buggy of kinderwagen voorbij de kassa = gratis. Anders geldt de reguliere entreeprijs.

Waar kan ik tickets bestellen en hoeveel kosten deze?

Een ticket via de online voorverkoop kost € 2,99 – €8,99 afhankelijk van het gekozen entreetijdstip en de tijd waarop je het ticket hebt gekocht.

Check www.TomoTickets.nl voor het bestellen van tickets voor de voorverkoopprijs.

Het is niet mogelijk om reserveringen na 1 januari 2020 nog te annuleren. Op reeds gereserveerde of verkochte tickets vindt geen restitutie plaats. Bij annuleringen van je bestelling wordt altijd €8,45 handlingkosten in rekening gebracht.

Ik kan niet (meer) komen, maar ik heb wel al tickets.

Uiteraard vinden we dit erg vervelend voor je en we hopen dat je toch nog een mogelijkheid hebt om te komen. We geven helaas geen geld, tegoedbonnen of tickets voor andere evenementen terug voor niet gebruikte tickets. Maak er iemand anders blij mee of verkoop ze door aan je vrienden. Tickets voor TomoFair Rotterdam mag je gewoon doorverkopen indien je dezelfde prijs vraagt als je er voor betaald hebt.

 

Ik heb mijn ticket binnen gekregen via de mail. Kan ik de barcode via mijn smartphone laten scannen?

Ja, inmiddels kan dit! Neem de aparte rij voor mobiele tickets. Deze rij is helaas iets langer dan de reguliere rij. Zorg dat je de tickets klaar hebt staan zodat er meteen gescand kan worden.

NB: Bij TomoFair Rotterdam hebben we bovenstaande mogelijkheid helaas niet. Alle andere Tomo events wel!

Let wel op: je scherm moet op maximale helderheid staan, je scherm mag niet gebarsten zijn, geen screenprotector aanwezig en geen reflecterend scherm (gebogen randen schermen van Samsung werken NIET!!!).

Wat is TomoTaste?

TomoTaste is het gratis toegankelijke live cooking food event dat bij TomoFair Nijmegen, Utrecht en TomoFair Amsterdam wordt georganiseerd.

Bij TomoFair Rotterdam  is er géén TomoTaste maar een uitgebreid foodcourt met diverse Japanse hapjes, drankjes, friet etc. Hier is ook het gezellige indoor terras en de karaoke.

Mag ik eigen consumpties meenemen?

Ja zeker! Je mag eigen consumpties gewoon mee naar binnen nemen, je mag ze alleen binnen niet nuttigen. Het nuttigen van zelf meegebrachte consumpties is een overtreding van de huisregels. Er vindt geen tascontrole plaats.

Tijdens TomoFair Rotterdam kun je op diverse plekken lekker (Japans) eten kopen. Check hiervoor de plattegrond bij binnenkomst.

Mag ik een tas meenemen?
In het hele complex zijn tassen gewoon toegestaan.

Is er een bewaakte garderobe aanwezig?
Nee, garderobe is onbewaakt, onbemand en gratis. Achterlaten van je jas is op eigen risico.

Ik wil als journalist naar TomoFair komen. Hoe meld ik me aan?
Pers kan zich aanmelden via mark@tomocon.nl .

Ik ben jonger dan 13 jaar, mag ik naar TomoFair?
Natuurlijk, iedereen is welkom! Maar als je jonger bent dan 13, moet je vergezeld worden door een volwassene en toestemming hebben van je ouder of voogd.

Kan ik bij TomoFair betalen met je pinpas?
Ja, dat hebben we geregeld. Bij de kassa kun je pinnen. Bij de standhouders verschilt het per stand of zij wel of geen pin-automaat hebben. Geld opnemen kan NIET bij de kassa, maar wel (beperkt) bij de stand van Red Dot Commerce.

Kan ik geld opnemen / pinnen?

Ja, dat hebben we geregeld. Bij de kassa kun je met PIN betalen. Bij de standhouders verschilt het per stand of zij wel of geen pin-automaat hebben. Geld opnemen kan NIET bij de kassa, maar wel (beperkt) bij de stand van Red Dot Commerce.

Mag ik tijdens TomoFair een cosplay wapen meenemen?
Regels zijn als volgt. Wapens mogen mits:

1) Nep en als zodanig herkenbaar.
2) Niet gevaarlijk/hinderlijk zijn voor andere bezoekers.
3) Alleen zachte materialen gebruikt zijn (zoals schuim en worbla).

Lees hier ook over bij onze huisregels.

Kan ik TomoFair bezoeken met een rolstoel?
Ja, dit is mogelijk, maar een groot gedeelte is niet toegankelijk met een rolstoel en het hele complex is erg rolstoelonvriendelijk. Als je aan een rolstoel gebonden bent, adviseren we je TomoFair Amsterdam, TomoFair Utrecht of TomoFair Nijmegen te bezoeken. Deze zijn (bijna) volledig rolstoelvriendelijk. Houd er ook rekening mee dat er slechts 1 invalidentoilet is. Het kan zijn dat er dus wat langer gewacht moet worden.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat.
Stuur dan een mail via het contact formulier of via info@tomocon.nl.